4/24/12

Мъфини с моркови и топинг от сирене крема


На скоро се влюбих в най-прекрасната торта - морковената. Страхотно свежа, невероятно вкусна.. абе изобщо перфектна. Реших да пробвам да спретна едни мъфини в този дух. Тортата е някък празнична и не върви да ядем торта всеки ден, но пък мъфините - те са си за всеки ден! Намерих рецепта за морковени мъфини в интернет, оказа се, че имам всичко необходимо и се захванах. Само да отбележа, че морковената торта е несравнимо по-вкусна, но и мъфините станаха чудесни :)


Морковени мъфини с топинг от сирене крема
(при мен излезнаха 12 мъфина)

100 гр. кафява захар 
175 мл. масло (или олио)
2 яйца
225 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
кората от 1 лимон
щипка сол
2 ванилии
1 ч.л. канела
150 гр. настъргани моркови
по желание - 100 гр. орехи или нарязан на ситно ананас

За топинга:

125 гр. сирене крема
100-200 гр. пудра захар (на вкус)
1 с.л. мед

Захарта се разбърква със разтопеното масло (олио), добавят се яйцата и ванилията. разбърква се добре. В купа се пресява брашното със солта, канелата и бакпулвера. настърганите моркови се объркват със ядките и/или ананаса и се добавят към сместа със яйцата. Сместа се добавя към брашното и се разбърква с дървена лъжица. Разпределя се във формички за мъфини, в които са сложени хартийки за мъфини. Пекат се на 200 градса до готовност (20-30 мин. или докато забодена клечка излезне суха).

Сиренето крема се разбива със меда и захарта, която се добавя по малко докато стане сладко на вкус. Може да се добавят една-две лъжици течна сметана. Истиналите мъфини се покриват със топинг.





No comments:

Post a Comment