Бадемови бисквити с дулсе де лече
100 гр. масло на стайна температура
1/3 ч.ч. кафява захар
1 яйце
1 ч.ч. смлени бадеми
1 1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.л. канела
1 ч. л. джинджифил на прах
(за аромат ползвах канела и джинджифил, може да замените с други подправки, например ванилия, карамфил, лимонови корички и тн.)
дулсе де лече
Маслото и захарта се разбиват с миксер докато стане хомогенна маса, добавя се яйцето и се разбърква пак. В купа се пресява брашното със канелата и джинджифилът, добавят се смлените бадеми и сместа с яйцата и се замесва тесто. Тестото се разточва върху лист хартия за печене на блат с дебелина няколко милиметра (или колкото искате бисквитите да са дебели) и от него се изрязват бисквитки с формички за сладки. Бисквитките се нареждат във широка тава покрита с хартия за печене и се пекат около 8-10 мин. на 180 гр. Дулсе де лече се приготвя по описания по-горе начин, оставя се да истине и бисквитите се слепват по две с него. Оставят се в кутия да престоят поне няколко часа. Като престоят стават по-вкусни.
No comments:
Post a Comment