4/29/12

Бадемови бисквитки с дулсе де лече

Тези бисквитки станаха много вкусни. Чудесни са за лека закуска с кафе или чаша мляко. Самите бисквити са много лесни и бързи за приготвяне а пълнежа е дулсе де лече. За дулсе де лече за пръв път прочетох тук преди доста време. След това срещах дулсе де лече в много блогове и рецепти из интернет и, бих казала, му се носи славата на нещо изкусително вкусно и неустоимо, което непременно трябва да се пробва. Дулсе де лече всъшност се приготвя много лесно. Просто слагате консерва подсладено кондензирано мляко в тенджера, покривате с вода и варите 3-4 часа на слаб огън, като внимавате консервата да е покрита с вода през цялото време (доливате при нужда). Това е. Резултатът е гъст карамелен крем. Може да го ползвате в най-различни сладкиши, кремове, за подслаждане на кафе или просто да го ядете с лъжица директно от консервата :) Моята първа среща с дулсе де лече е с тези чудесни бадемови бисквити и сега, като пиша това, ми се иска още да имаше от тях, но за жалост свършиха.


Бадемови бисквити с дулсе де лече

100 гр. масло на стайна температура
1/3 ч.ч. кафява захар
1 яйце 

1 ч.ч. смлени бадеми
1 1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.л. канела
1 ч. л. джинджифил на прах
(за аромат ползвах канела и джинджифил, може да замените с други подправки, например ванилия, карамфил, лимонови корички и тн.)

дулсе де лече

Маслото и захарта се разбиват с миксер докато стане хомогенна маса, добавя се яйцето и се разбърква пак. В купа се пресява брашното със канелата и джинджифилът, добавят се смлените бадеми и сместа с яйцата и се замесва тесто. Тестото се разточва върху лист хартия за печене на блат с дебелина няколко милиметра (или колкото искате бисквитите да са дебели) и от него се изрязват бисквитки с формички за сладки. Бисквитките се нареждат във широка тава покрита с хартия за печене и се пекат около 8-10 мин. на 180 гр. Дулсе де лече се приготвя по описания по-горе начин, оставя се да истине и бисквитите се слепват по две с него. Оставят се в кутия да престоят поне няколко часа. Като престоят стават по-вкусни.





No comments:

Post a Comment